INFOGRAPHIC ENERGIEOPSLAG

< BACK
Opdrachtgever: NUON   Jaar: 2015

Voor Nuon maakte ik een infographic die uitlegt hoe een overschot aan zon- en windenergie duurzaam kan worden opgeslagen en waarom dat nodig is.

infographic energiecentrale als superbatterij nuon


Hoe kwam deze infographic tot stand?
Hieronder laat ik een aantal schetsen zien die tot bovenstaande infographic leidden. Het proces begon met een duidelijke briefing die ik ontving van de communicatiemedewerkers van Nuon. In deze briefing stond duidelijk beschreven waar de infographic over moest gaan (het verhaal), wie de doelgroep is en hoe de infographic gebruikt wordt.

Door te schetsen onderzoek ik hoe het proces of het verhaal in beeld gebracht kan worden. Hierbij probeer ik een duidelijke structuur aan te brengen in de infographic en breng ik door vormgeving verschillende lagen aan in de informatie. Door een overzichtelijke structuur kan een lezer eenvoudig door de infographic navigeren.


Schets 1
In de eerste schets kwam ik op het idee om het proces in tweeën te delen in de situatie als er een stroomoverschot is en in de situatie dat er een tekort aan stroom is.

infographic energiecentrale als superbatterij nuonSchets 2

In deze schets tekende ik het proces in een isometisch perspectief, dit perespectief geeft de infographic meer aantrekkingskracht door de suggestie van ruimte.

infographic energiecentrale als superbatterij nuon

Schets 1 en 2 mailde ik naar Nuon.
Nuon vond de tweede schets er beter uitzien, maar vond de tweedeling in het proces uit de eerste schets zeer verhelderend. Dus aan mij de vraag of ik beide schetsen kon combineren in een nieuwe.

Schets 3
Zoals gevraagd combineerde ik de ideeën uit de eerste twee schetsen in de nieuwe schets. Deze schets heb ik na het scannen ervan op de computer ingekleurd, wat de beeld- en tekstelementen beter van elkaar doet onderscheiden. Deze schets vormde de basis voor de uiteindelijke infographic.

infographic energiecentrale als superbatterij nuon

Van Nuon kreeg ik hierop de reactie dat de tweedeling in het proces op gelijke hoogte met elkaar en daarmee gelijkwaardig aan elkaar in de infographic afgebeeld zou moeten worden. Voor de rest vond men deze schets er goed uitzien.

Na de feedback op de laatste schets ben ik de infographic in definitieve vorm gaan uitwerken op de computer, met als eindresultaat de infographic die bovenaan deze pagina staat.


< BACK
Ook een infographic laten maken?  Mail met Martijn of bel 06-14892791.