INFOGRAPHICS VOOR COMPASS & ENIGMA

< BACK
Opdrachtgever: Compass/Enigma  Jaar: 2016 & 2017

Compass en Enigma zijn twee zusterbedrijven die vanuit elk hun eigen expertise met elkaar samenwerken. Waar compass zich buigt over complexe infrastructurele projecten, houdt Enigma zich bezig met het schoonmaken van industriƫle installaties. Hieronder kun je een aantal infographics bekijken die ik voor ze heb gemaakt.

De Slimme Terminal
Zo is Compass bezig met het ontwikkelen van een slimme olieterminal. Deze infographic hieronder legt precies uit hoe ze een opslagterminal slimmer willen maken, zodat medewerkers altijd op de hoogte kunnen zijn van de staat en de inhoud van hun opslagtanks.

Slimme haventerminal

Schets
De basis voor deze infographic was een schets gemaakt door een medewerker van Compass. Deze schets gaf al heel duidelijk aan hoe het verhaal verteld moest worden. Op basis van deze schets en een telefonische toelichting kon ik al snel de infographic opzetten en uitwerken. Mijn bijdrage bestaat in dit geval uit het maken van de illustraties en het schrijven van toelichtende teksten bij de verschillende onderdelen.

Slimme haventerminal

Eerste versie
Onderstaande afbeelding is de eerste versie van de infographic. Deze is gebruikt om het idee te pitchen aan een klant. Later heb ik een tweede versie van de infographic gemaakt waarin het concept verder is uitgewerkt. De tweede versie, die bovenaan de pagina is te zien, kan zonder toelichting op zichzelf staan en wordt gebruikt om het verhaal uit te leggen aan een grote doelgroep.

Slimme haventerminal

De Blue Battery
De Blue Battery is een project waarin Compass samenwerkt met een hoop ander partijen. Daarom wilden ze een infographic laten maken die in een oogopslag laat zien welke partijen deelnemen en welke bijdrage ze leveren. Daarnaast moest de infographic laten zien wat de Blue Battery is en waarom het een onmisbare schakel vormt in een duurzaam energienetwerk.

blueBattery

Schets
Ook bij deze infographic vormde een schets gemaakt door dezelfde medewerker bij Compass de basis. Zo zie je maar dat een schets ook goed als een briefing-tool gebruik kan worden. Aan de hand van deze schets kon ik makkelijk vragen stellen over zaken die me niet duidelijk waren en een eerste opzet van de infographic maken.

Schets Blue Battery

Eerste versie
Onderstaande afbeelding is de eerste versie van de infographic die ik naar Compass stuurde voor een revisie. Na het verwerken van hun feedback heb ik de infographic nog op een paar punten gewijzigd. Zo zijn de namen van de partners samengebracht in een kolom aan linkerkant onder het kopje partners, omdat ik vond dat de informatie zo georganiseerder oogt.

Eerste versie infopgraphic Blue Battery

Non Man-Entry tankcleaning
Enigma is een bedrijf dat ondermeer grote olietanks schoonmaakt. Een nieuwe trend in deze bedrijftak is het toepassen van technieken waarbij er geen mensen meer de tanks in hoeven. Enigma heeft deze infographic laten maken om aan hun klanten te laten zien welke nieuwe technieken er zijn en wat de factoren zijn die de keuze voor een schoonmaakmethode bepalen.

The Future of Non-Man Entry Tankcleaning < BACK
Ook een illustratie laten maken?  Mail met Martijn of bel 06-14892791.